Uppdrag som lönar sig. På många sätt.

Vi har en enkel filosofi. Det ska vara smidigt och lönsamt att samarbeta med oss. Det gör att du förhoppningsvis kan fokusera och leverera ett bra jobb. Och gör du ett bra jobb, så skapar det fler affärer och uppdrag. Med andra ord: du är värdefull och viktig för oss. Därför stöttar vi dig i konsultrollen med värdefulla kringtjänster som underlättar din vardag.

Framtiden tillhör konsulten.
Kanske har du redan gjort det. Tagit

steget till att bli konsult. Du brinner för IT, telekom, teknik eller verksamhetsutveckling och gillar friheten som konsultlivet medför. Att vara egen konsult har aldrig varit bättre. Men det finns många fler fördelar. Du ser nya arbetsplatser och lär dig mycket om människor och organisationer. Du får värdefulla kontakter och bygger ditt namn på olika företag. Välkommen till eWork.

Vad konsultvärlden kan erbjuda

Fördelarna med att arbeta som konsult är många: Men en sak är genomgående: Du kan styra ditt liv på ett helt annat sätt än om du vore anställd. För vissa passar det att arbeta nära naturen. För andra är det en självklarhet att arbeta och leva i en storstad. Du får komma ut

och prova på många olika typer av uppdrag. Känna på flera olika sorters företag. Du får också stora möjligheter att hitta din egen nisch och vilken typ av utveckling som intresserar dig mest. 

Johanna Sjöblom

Utbildare inom IT

Hur gör den moderna konsulten för att hitta balansen i livet? Johanna arbetade hårt under flera år som managementkonsult i ett stort internationellt företag, innan hon insåg att livet har mer att erbjuda än 60 timmars veckor.
Hör henne berätta om sitt nya jobb som konsult och konsten att leva ett liv hon inte kommer att ångra senare.

Magne Thyrhaug

Systemutvecklare

Vilka möjligheter finns det för den moderna konsulten som vill pröva nya vägar? Magne Thyrhaug vet. Han levde ett hektiskt liv i Amsterdam och Oslo, men tröttnade på att springa efter spårvagnen och att försöka få ihop livet.
Hör honom berätta om sin resa till det yttersta norska havsbandet och sitt kreativa liv som konsult. Och fårfarmare.

Jan Givars

Systemutvecklare

Hur blir man bättre på något man redan är väldigt duktig på? Jan Gifvars hade en lång erfarenhet som konsult inom finansbranschen, men kände att han ville ta konsultrollen ett steg längre. Hör honom berätta om sin vision och om att arbeta som konsult för eWork.

Catriona McLean

Projektledare

Vad ska du tänka på som köpare av konsulttjänster? Ett intressant perspektiv kan vara att lyssna på någon som själv arbetar som konsult. Som erfaren projektledare delar Catriona McLean med sig av sina erfarenheter.

Framgångstips

En framgångsfaktor på konsultmarknaden är att kunna presentera sig i ett CV och vid en intervju. En kunskap som vi byggt upp genom åren och som vi gärna delar med oss av.

De viktigaste tipsen:

  • Så skriver du ett vägvinnande CV
  • Förbered dig rätt inför intervjun
Till tipssidan

Dina fördelar

500 förfrågningar. I månaden.
Som en av nordens största konsultleverantörer arbetar vi med en mängd större företag, myndigheter och organisationer. Idag har vi över 140 avtal med nationella och internationella uppdrag och varje månad får vi in ungefär 500 specifika konsultförfrågningar. Uppdrag som vi annonserar här.

Din säljkanal.
Konkret betyder det att eWork är din kanal till attraktiva uppdrag, din säljkanal. Uppdrag som är utvecklande, lönsamma och som passar dig, din kompetens och dina önskemål. Vi tror att du kommer att uppskatta vår höga servicegrad. Vår förmåga att samarbeta, vara lyhörda och flexibla plus vår vilja att snabbt och effektivt lösa dina problem.

Din vardag blir enklare.
Vi vet att pappersarbete kan ta mycket

kraft. Därför ger vi dig möjligheten att fokusera på det du är bäst på: Ditt specialistområde. Resten tar vi hand om. Vi sköter all administration kring uppdragen med moderna tjänster som eWork SelfBilling, eWork eSigning och Pay Express. Tjänsterna sparar din tid, reducerar risken för felfakturering och ger dig förbättrade betalningsvillkor.

Stöd i karriären.
Vi vill att du ska trivas och utvecklas som konsult. Genom oss når du ett omfattande branschnätverk via olika mingel som vi arrangerar. Dessutom har vi förhandlat fram förmånliga rabatter, många speciellt anpassade för mindre konsultföretag. Bland annat på friskvård, försäkringar, juridisk och företagsekonomisk hjälp. Logga in på Mitt eWork för att läsa mer om rabatterna.

  1. Håll din profil uppdaterad.
  2. Använd vår CV-mall för snabbare tillsättning.
  3. Ansök snabbt!

Så funkar det

Skapa en profil.
Börja med att skapa ett konto via registreringsformuläret eller med ditt LinkedIn-konto. Du ansluter dig helt kostnadsfritt och förbinder dig inte till något. I samband med detta skapar du en profil och laddar upp ditt CV. Du kan ha flera profiler på ditt konto, behändigt om flera olika typer av uppdrag intresserar dig. Är du konsultsäljare ger det dig möjligheten att administrera alla dina konsulter från ett konto. Det är informationen i profilen som ligger till grund för det urval vi gör till varje uppdrag. Därför är det viktigt att du håller din profil uppdaterad.

Registrera dig.

Ansökan till uppdrag.
Tillsättningen av en konsult går oftast snabbt. En framgångsfaktor är därför att vara angelägen och själv ansöka till uppdrag. Alla uppdrag publiceras här på vår webbsida. Via RSS och mail kan du även prenumerera på uppdragen. Med en konkret motivering som visar din lämplighet för uppdraget ökar du dina chanser ytterligare.

Ofta kompletterar vi inkomna ansökningar med egna sökningar i vår databas. När urvalet är gjort, kontaktar vi de konsulter vars profiler stämmer bäst överens med uppdragsgivarens krav på kompetens, pris och personlighet för att stämma av tillgänglighet och intresse. Antalet kandidater som vi presenterar för kunden varierar och är upp till beställaren att avgöra.

Dags för intervju.
Om beställaren tycker du är intressant för uppdraget kommer du att bli kallad på intervju. I regel är någon ur eWork kundteam närvarande under intervjun. Det är alltid beställaren som beslutar om han eller hon vill intervjua den eller de kandidater vi presenterar och därpå vem som får uppdraget.

Skriv uppdragsavtal.
Är du kandidaten som kunden vill anlita är det dags att skriva uppdragsavtal. eWork är avtalspart till både dig och kunden. För att underlätta avtalshanteringen kring uppdraget använder vi oss av eWork eSigning. 

Det innebär att det trepartsförhållandet som ska knytas samman kan signeras elektroniskt på distans av alla parter. Villkoren i dessa avtal är en spegling av varandra.

Ditt uppdrag.
När allt är signerat och klart är uppdraget ditt. Dina kontaktpersoner hos eWork blir då kundteamet för aktuell kund som består av en kundansvarig och en leveransansvarig. Ni har löpande kontakt och till dem vänder du dig med frågor kring ditt uppdrag. Innan du startar får du en genomgång av kundteamet som förbereder dig för uppdraget. Du kan även kontakta vårt Service Center med frågor kring ditt avtal, tidrapportering, fakturering, utlägg och betalning. Service Center kommer förse dig med ett uppstartsmail med all information du behöver.

Vi fakturerar åt dig.
Du behöver inte tänka på att fakturera, vi gör det åt dig. I vårt redovisningssystem eWork Time gör du din tidrapportering och eventuella utlägg. När du börjar ditt uppdrag får du inloggningsuppgifter och tydliga instruktioner. Baserat på din rapportering skapar vi en faktura för din räkning, en så kallad självfaktura. Efter attestering skickas självfakturan via e-post.

Pay Express – snabbare betalning.
Idag har flera av våra kunder börjat tillämpa längre betalningstider än tidigare. För att avlasta våra konsulter och ge konsultbolagen bättre likviditet kan vi erbjuda tjänsten Pay Express. Konkret innebär det att du erbjuds till jämförelsevis låg kostnad att få snabbare betalt för fakturor. Du kan manuellt lägga till Pay Express på en enskild tidrapport eller beställa så att det sker automatiskt under hela uppdragsavtalet.

Förlängt uppdrag eller nytt.
Vi arbetar alltid aktivt för att ditt uppdrag om möjligt blir förlängt, vilket majoriteten av våra uppdrag blir. Men som så mycket annat har också ett konsultuppdrag ett slut. I det fallet har vi alltid tillgängliga uppdrag för dig att söka. Har du en gång varit på uppdrag via oss och gjort ett bra jobb ökar sannolikheten att vi kan hjälpa dig igen.

Öppna en ny säljkanal

Genom att registrera ett konto hos eWork kan du skapa konsultprofiler och ladda upp CV. Det är helt utan kostnad och förbindelser. Ett effektivt sätt att öppna en ny säljkanal. Alla nya projekt publiceras

i uppdragslistan och där kan du ansöka till dem. Självklart kommer vi också att kontakta dig om vi hittar din profil när vi söker lämpliga kandidater till projekten.

Till registreringen.